Poslech 4 - Muzeum arkádových her

Ve čtvrtém díle Poslechu se podíváme do největší retro arkádové herny a muzea ve střední Evropě. Tento svatostánek všech hráčů stojí nedaleko Prahy a je až po strop napěchovaný arkádovými automaty všech možných druhů a roků výroby. Pokud se chcete o tomto muzeu dozvědět více nebo vás stejně jako mě vždy zajímalo, jak se řekne japonsky „maringotka s automaty“, čtěte dál.



アーケードゲーム博物館

2011年からプラハの近くに中欧で最大のアーケードゲームセンターと博物館が立っています。現在そこでは170台のアーケードマシンで遊ぶことができます。そしてそれらのアーケードマシンの中にはスペース・インヴェーダーあるいはドンキー・コングのタイプの全くの古典的なゲームも、90年代や2000年以降のゲームもあります。

80年代から90年代にかけて、チェコではこれらのアーケードマシンは移動遊園地の可動式トレーラーの中で最もよく見ることが出来ました。また、いくつかのアーケードマシンは色々なプールにもよく設置されていました。当時、素晴らしいグラフィックス付きの流行りのゲームで遊びたい人は、このような場所に行かずにはいられませんでした。

今ではもうアーケードマシンのある可動式トレーラーは全く見かけなくなりましたが、それほど差し障りはありません。何故ならプラハの近くにこの最も重要なアーケードマシン本体が保存されているからです。


Muzeum arkádových her

Od roku 2011 stojí kousek za Prahou největší arkádová herna a muzeum ve střední Evropě. V současné době si tam můžete zahrát na 170 automatech, mezi nimiž naleznete jak naprosté klasiky typu Space Invaders či Donkey Kong, tak i jejich mladší sourozence z 90. let a dál.

V dobách dávno minulých se u nás tyto automaty daly najít nejčastěji na poutích v pojízdných maringotkách. Pár automatů se také často nacházelo na různých plovárnách. Kdo chtěl tehdy hrát moderní hry s fantastickou grafikou, nemohl na takovýchto místech chybět.

Dnes už maringotku s automaty nikde neuvidíte, což ale zase tak nevadí, protože nedaleko Prahy zůstalo zachováno to nejdůležitější - automaty samotné.

Webové stránky arkádové herny a muzea ArcadeHry