Ještě reálnější Zettai zecumei toši

Studio Granzella vydalo nový trailer k chystanému pokračování herní série Zettai zecumei toši. Hra má nést název Zettai zecumei toši 4 Plus: Summer Memories a stejně jako v předchozích dílech v ní půjde o přežití ve městě postiženém katastrofou. Vyjít by měla v roce 2018 na konzoli PlayStation 4.


Tento čtvrtý díl série měl původně vyjít už na konzoli PlayStation 3 v roce 2011, ale nakonec došlo k jeho zrušení. Protože v době plánovaného vydání postihlo Japonsko zemětřesení, které mimochodem dodnes patří se svými 9,1 stupni Richterovy škály k nejsilnějšímu zaznamenanému zemětřesení v dějinách Japonska, okamžitě se spekulovalo, že je to hlavní příčinou zrušení, ale producent hry Kazuma Kudžó to nikdy přímo nepotvrdil a spíše poukazoval na komplikace s vývojářskou a vydavatelskou společností Irem, u které na této hře pracoval. Kudžó záhy ze společnosti Irem odešel a založil právě společnost Granzella. V roce 2014 získala tato společnost práva na Zettai zecumei toši.
Granzella spolupracuje na hře s Hasičským záchranným sborem města Kóbe, který se vývojářům sám ke spolupráci nabídl. Důvodem k tomuto kroku bylo to, že sbor považoval tuto survival akční adventuru za dobrou přiležitost pro efektivní šíření informací týkající se prevence proti katastrofám. Granzella se ke spolupráci vyjádřila následovně: „Přímo ve hře budou manuály pro prevenci proti katastrofám a řada dalších věcí, ve kterých budou zapracovány informace týkající se prevence před požáry a katastrofami nebo informace o případech katastrof, ke kterým skutečně došlo. Cílem je ještě reálnější vyobrazení záchranářských prací a katastrof, jako jsou například velké požáry.“ Manuály ve hře se tak mají stát nejen pomocníkem pro úspěšný průchod hrou, ale i užitečným zdrojem informací pro případ skutečné katastrofy.

Zdroj: GAME Watch